Digitalna diplomatija – PREGLED, 17.11.2016.

Digitalna diplomatija zemalja regiona bivše Jugoslavije (ili dela Zapadnog Balkana kako ćemo u budućim tekstovima nazivati ovaj region koji je u fokusu našeg interesovanja) je u povoju.

Kako bismo skrenuli pažnju na njen sve veći značaj u svetu digitalnih tehnologija u narednom periodu vršićemo uporedne analize i pisanjem pokušati da prenesemo najnovije trendove u ovoj oblasti.

U ovom postu za vas smo pripremili pregled svih naloga na društvenim mrežama sa kojih države regiona i Kosovo* komuniciraju sa svojim pratiocima. Radi se o zvaničnim nalozima predsednika, premijera, ministarstava spoljnih poslova i ostalih digitalnih ambasadora.

twitterdiplomacyblueprint-357279f1-fill-940x627

Prvi put na jednom mestu, u dizajnerski možda ne potpuno savršenom dokumentu, možete pronaći sve aktere digitalne diplomatije regiona bivše Jugoslavije. Pregled je rezultat pažljive analize i istraživanja sa presekom na dan 17.11.2016. godine i sadrži nekoliko zanimljivih podataka za svaki entitet – subjekt analize.

PREGLED se nalazi na ovom linku

Molimo vas da nam svoje predloge, sugestije ili primedbe dostavite putem našeg tviter naloga, fejsbuk stranice ili mejlom na adresu info@digidiplomatija.com

* Ovaj naziv je bez prejudiciranja statusa i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o nezavisnosti Kosova

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *